Foursquare, mobil cihazlardaki GPS teknolojisinden faydalanan, kullanıcıların bulundukları ortamda check-in yapmasına olanak sağlayan ve çeşitli ödül sistemleriyle katılımı arttırmayı hedefleyen mobil bir sosyal ağ hizmeti.
Foursquare mobil cihaz kullanıcılarını hedefliyor, çünkü gittiğiniz restoran, gece klubü, kafe ve eğlence merkezlerinde check-in yapabilmeniz için smartphone gibi internet erişimi olan mobil bir cihaza ihtiyacınız var.
Bu konuda da gayet başarılılar. 2011 Haziran itbariyle Foursquare, sisteme kayıtlı 10 milyon kullanıcısı olduğunu açıkladı. 2010 yılında bir önceki seneye göre %3400 büyüme gerçekleştiren Foursquare’i, bu sene TechCrunch da boş geçmedi ve 2011 yılında En iyi Konum Hizmeti sunan şirket olarak ödüllendirdi.
Foursquare’de ne ne anlama geliyor, Foursquare nasıl kullanılır inceleyelim :
Friends(Arkadaşlar): Arkadaş olarak Foursquare listenize eklediğiniz kişilerin check-in durumlarını görürsünüz.
Explore(Keşfet): Explore’a tıkladığınızda recommended(önerilenler) ve Trending diye seçenekler karşınıza çıkıyor. GPS’in konumunuzu algılaması sonucunda Foursquare size çeşitli mekanları öneriyor ve size yakın olan yerlere check-in yapabiliyorsunuz. Size yakın olan yerleri mekanın özelliğine göre aratabiliyorsunuz.Restoranlar, kafeler, gece klupleri,dükkanlar,açık hava mekanları…
Lists(Listeler): To do list(yapılacaklar listesi) ve Suggested list( önerilen yerlerin listesi) olmak üzere iki kısım içeriyor. To do list kısmına kafanıza koyup gitmeyi düşündüğünüz mekanları ekliyorsunuz. Suggested list ise diğer Foursquare kullanıcılarının önerdikleri mekanları içeriyor.
Me(Kendim): Burada aslında Mayor(Başkan) ve Badge(rozet ya da nişan) kavramlarından bahsetmek gerek. Bir mekanın mayoru( başkanı) olmak için o mekana son 60 gün içinde en çok check-in yapan kişi olmanız gerekiyor. Badge ise yaptığınız etkinliklere göre girdiğiniz sınıfı temsil ediyor.
Örneğin; ilk defa check-in yapan birisi Newbie(çaylak),10’dan fazla check-in yapan birisi Adventurer(maceracı) oluyor ve bu liste bu şekilde uzuyor. Çok fazla badge çeşidi bulunmakta. Burayı tıklayarak detaylı listeyi görebilirsiniz.
SosyalMedyacci’nin Notu: Türkiye’de Garanti Bankası dışında örneklerini çok göremesek de özellikle Amerika’da sosyal medya kampanyalarına Foursquare’i dahil eden birçok şirket var. Bu şirketler, belli günlerde mekanın mayoru(başkanı) olan kullanıcılara ücretsiz pizza, kahve gibi ürünler veriyor. Ya da check-in yapan kullanıcılara anlık indirimler veriliyor. Foursquare’in Türkiye’de kullanıcı sayısını arttırmasıyla, şirketler sosyal medya kampanyalarına Foursquare’i eklemek zorunda kalacaklar…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder