30 Kasım 2011 Çarşamba

Şirketler için Sosyal Medya Servisi Yammer ve Yammer'ın Faydaları

Sosyal medyada Facebook ve Twitter ile tavan yapan çılgınlık, 2008 yılında Yammer ; ‘’Twitter’ın şirket için versiyonu’’ diye lansmanı yapılan Yammer ile şirketlerin içine sızdı. 


Kişiler, şirketlerine ait mail adresleriyle Twitter gibi ücretsiz olan bu sisteme bağlanarak ''what are you doing?'' yerine what are you ''working on?'' sorusuna yanıt vermeye başladılar.
Techcrunch’ın 2010 Eylül verilerine göre şirket içi sosyal ağ servisi Yammer’ın kullanıcı sayısı 1 milyonun üzerinde ve bu rakamın 800 bin kişilik kısmını Fortune 500 listesine giren şirket çalışanları oluşturuyor.
Bu anlamda Yammer’ın referansları arasında sistemi kullanan Ford, LG, Deloitte ve AMD gibi dev organizasyonlar var. Microsoft Sharepoint’in de sisteme entegre edilebilmesi servise olan ilgili arttırıyor.
Yammer’ın tanıtım videosuna göz atalım :
Yammer bazı şüpheli soruları da akla getiriyor. Bir şirketin kendi içinde bu kadar şeffaflaşması, şirketi pozitif mi negatif mi etkiler? Çalışanların neler yaptıklarını yazması şirket içi iletişimi arttırırken, girilen iletiler kişilerin kalifikasyonunu herkesin görmesine neden olabilir. Bu durumda, kullanılan kelimeler, cümleler ve cümle yapıları, olaylara yaklaşımlar, insan kaynakları için bulunmaz bir nimettir.
Bu kadar şeffaflaşma şirket içinde yapılan dedikoduları mı arttırır, yoksa şirket içinde herkesin birbirinden haberdar olduğu ve kişileri Outlook’un hantallığından kurtaran mükemmeliyetçiliğe mi götürür?
Ben Yammer’ın aslında sosyal medyanın geleceği hakkında ipuçları verdiğini düşünüyorum. Şirketlerin Facebook üzerinden profil oluşturup tüketicilerine seslendiği sistem güncelliğini yitirecek ve şirketler Yammer gibi portalları tüketicilerine de açarak direkt etkileşime girecekler. Tüketicilerin, canlı canlı tüm gelişmeleri izleyeceği , şirketi deneyimleyeceği, tamamen şeffaf, mükemmel bir sistem…
Manchester United futbol kulubünün büyük bir yatırımla kendi portalını oluşturmaya başlaması da ünlü sosyal ağlar için adeta bir kıyamet alameti…
Sizce?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder