27 Aralık 2011 Salı

2015 ve Yeni Sosyal Dünya Düzeni


Özellikle son 20 yılda Avrupa Birliği’nin etkinliği, ülkeler arasındaki serbest ticaret anlaşmaları, dış ticareti kolaylaştıran yasal düzenlemeler ve Euro gibi para birlikleri, dünyayı yeni bir düzene yöneltti. Bu yeni düzenle birlikte iletişim alışkanlıkları değişti. Anlık bilgi transferi, bilgi teknolojilerinin serbest dolaşımı gibi unsurlar ticareti internet ortamına taşıdı.

İnsanların ve bilgisayarların mobilleştiği (taşınabilir bilgisayarlar) ve sürekli hareket halinde olduğu bu yeni düzen, iletişim dünyasıyla müthiş bir uyum oluşturdu ve bilgisayar, telefon, televizyon, internet kavramları tek bir nesne üzerinde, akıllı telefonlarda birleşmeye yöneldi.

Iphone çılgınlığının tüm dünyada yayılması ve telefon sektörüne yön vermesi sonucunda Samsung, Nokia,LG gibi teknolji devleri yatırımlarının büyük kısımlarını Smartphone teknolojilerine ayırdılar. Bunun yanı sıra akıllı telefon teknolojileri HTC,Huawai gibi mobil teknoloji firmalarının popülaritesini arttırdı.Bu süreç hala devam ediyor ,dünya internet ortamına hala entegre oluyor ve bu işlemi artık laptoplar değil mobil aygıtlar ile yapıyor.

Sadece laptoplar değil,televizyonlar ve oyun konsolları da internet ve sosyal medyaya erişim sağlıyor. Bu durum da bir teknoloji karmaşasını beraberinde getiriyor.Entegrasyon akıllı telefonlar üzerinde mi yoksa bilgisaylar üzerinde mi gerçekleşecek?

Future design ve Yoko design isimli şirketler katlanabilir laptop (rolltop) üzerinde çalışıyorlar.

Geleceğin nereye gittiği ile ilgili ise futuristik yaklaşımım şu şekilde ;

5-10 sene içinde katlanabilir mobbooklar piyasaya hakim olacak. Bu mobboklar kendini bilgisayar işlevli akıllı telefon olarak konumlandıracak. İstenildiğinde televizyon, istenildiğinde laptop istenildiğinde ise katlanarak telefon olarak kullanılabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder