12 Aralık 2011 Pazartesi

Facebook özelleştirilmesi


Sosyal medya ile ilgili hafızamızı yoklayacak olursak, hi5 ve Myspace gibi siteler bir süre önce tüm dünyayı abluka altına almıştı. ( Gerçi myspace bugünlerde yine de popüler sayılabilir )
Bu ağlar sayfanızı özelleştirmenize imkan veriyordu.


Hi5 profilinize beğendiğiniz dizileri silide şeklinde koyabiliyordunuz. Aynı özellik myspace için de geçerliydi ki bunu doğrulayacak şekilde birçok müzik grubu Myspace profilini özelleştirerek faaliyete geçiriyordu.



Fakat günümüzün en popüler sosyal medya hizmeti Facebook, kendi arayüzünde ‘’profil özelleştirmesi’’ni sağlayacak araçları hizmete sokmuyor. Hal böyle olunca Facebook’ta var olup, adını duyurmak isteyen şirketler, şarkıcılar ve yazarlar çeşitli araçlar kullanarak profillerini özelleştiriyor ve Facebook’un sıradan görüntüsünden kendilerini kurtarıyorlar.


‘’ Sürükle bırak’’ mantığıyla hareket eden bu araçlar sayesinde tasarımı yapılmış, hazır şablon halinde broşürler, formlar, anketler, sosyal oyunlar vb. birçok eklentiye zaman harcamadan sahip oluyorsunuz.

Belirli hizmetleri ücretsiz sunan bu araçların ‘’premium’’ versiyonları da mevcut.
Tabsite, Pagemodo ve Shortstack ‘’Facebook özelleştirme hizmeti’’ sunan araçların en önde gelenleri.

Bu araçlardan Microsoft, bilboard.com gibi referansları elinde bulunduran Tabsite profesyonel görüntüsüyle bir adım öne çıkmış durumda. Aşağıdaki tanıtım videosunda ayrıntılar bulunmakta ;


Sosyal medyada da rekabetin her geçen gün kızıştığı bir ortamda, sosyal medya hesabı yönetmenin de maliyetleri giderek artıyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder